Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ

Διαβάζοντας βιβλία  απο διαφορετικούς συνγραφεις, κατανοεις την διαφορετικότητα  και  την πολυπλοκότητα  του κόσμου, οι  διαφορετικές νοοτροπίες  και  σκέψεις  ειναι  αποτέλεσμα  των  πολίτικων ,και  κοινωνικών ταραχών του κόσμου,.Ο Μάρκες  με  τον μαγικό  του  ρεαλισμό μας οδηγεί σε ενα ονειρικό κόσμο ,γεμάτο χρώματα,Παραμυθιά και μύθους  του τόπου του.
Τα εκατό χρόνια μοναξιά περιγράφουν  την ουτοπία  του έρωτα και το  μέγεθος της μοναξιάς των ανθρώπων καθώς  κυλά  ο χρόνος . Μιλα με αλληγορίες όπως  και ο Εξιπερί στον μικρο  πρίγκιπα που  <ναυαγεί> σε μια  έρημο εκεί  διδάσκεται την αγάπη, απο  ενα μικρο πρίγκιπα,ενα βιβλίο για μεγάλους και μικρούς μιλα  για  την  αγάπη .
Για  την αγάπη και ο χεμαινγουεη αποχαιρετώντας τα όπλα φεύγει απο  τη λύσσα του πόλεμου οταν ο έρωτας  του  για μια νοσοκόμα τον οδηγεί  στη λιποταξία .
Στο βιβλίο του ιδίου ο γερός και  η  θάλασσα ,ο ψαράς δίνει μάχη με ενα μεγάλο ψάρι, είναι ο  αγώνας του ανθρώπου ενάντια στη φύση στο  εγωιστικό του παθός να  κερδίσει την φύση και  να την  κάνει  κομμάτι της  ιδιοκτησίας του...
Στον αντίποδα ο Καζαντζάκης μάχεται  ενάντια στον ίδιο  του  τον εαυτό ο πόλεμος του  είναι  οχι με τη φύση,άλλα  είναι ενας πόλεμος για την  κατανόηση  του  κόσμου, και  του  θεου.. Τα  βιβλία  του  έργα που επηρέασαν και  γαλούχησαν πολλές γενιές..
Πολλά  είναι  τα βιβλία που θα  επρεπε να διαβασουμε ολοι  ειναι μια  βαθια θαλασσα γνωσης  τα  κειμενα των  μεγαλων δημιουργων της λογοτεχνιας...!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου